Rechtszaak trambestuurder uitgesteld

De rechtszaak tegen een Rotterdamse trambestuurder, die een botsing had veroorzaakt, is uitgesteld. De rechter was donderdag wel met de zaak gestart, maar hij kon niet doorgaan toen er problemen waren met het dossier.

Een tram botste in maart van dit jaar op een andere tram, bij het Breeplein in Rotterdam. In totaal raakten 31 passagiers gewond.

De 58-jarige bestuurder moest zich donderdag voor de rechter verantwoorden. In het dossier zitten enkele medische verklaringen. Daartussen zat ook een verklaring van een psycholoog, waarvoor geen toestemming was verleend om het toe te voegen aan de stukken.

Raadsel
Justitie zegt de verklaring uit het digitale dossier te hebben gehaald. Het is voor justitie een raadsel hoe het stuk toch terecht is gekomen in het papieren dossier, dat de rechter voor zich had.

Advocaat Weening tegen de rechter: "U heeft het nu toch gezien en het kan uw oordeel beïnvloeden." De rechter besloot daarop zich voorlopig terug te trekken. Een zogeheten verschoningskamer bekijkt binnenkort of er een andere rechter moet komen.

Het stuk van de psycholoog draait om de vraag of de trambestuurder wellicht in slaap was gevallen. Weening: "Mijn cliënt zegt dat hij een black-out heeft gehad." De man is inmiddels geen trambestuurder meer en heeft een andere functie gekregen bij de RET.
Deel dit artikel:

Reageren