nieuws

De kip of het ei?

STRIJEN - Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap was donderdag in Strijen om antwoord te krijgen op een belangrijke vraag. Wat was er eerder: de kip of het ei? In het kader van de Nationale Wetenschapsagenda mocht iedere Nederlander een vraag stellen aan wetenschappers.
Eén van de vragen kwam van Martijn van Steenbergen uit Strijen. Hij kreeg daarom bezoek van wetenschapper Stijn van Gils van het Nederlands Instituut van Ecologie (NIOO) en de staatssecretaris.
Na een spreekbeurt van een half uur kwam Van Gils tot de conclusie dat het ei er eerder was dan de kip. Vragensteller Martijn van Steenbergen is nog steeds niet helemaal overtuigd, maar vond het bezoek van de wetenschapper en de staatssecretaris wel bijzonder.
Ook de staatssecretaris vond de spreekbeurt boeiend. Hij vind het belangrijk dat de wetenschap dichter bij de burger wordt gebracht omdat het belangrijk is voor onze toekomst. "We zijn een kenniseconomie en we moeten zorgen dat we bij de beste van de wereld blijven horen."
Zaterdag en zondag is het Weekend van de Wetenschap en zijn veel musea, bedrijven en universiteiten open voor belangstellenden.