nieuws

Lange files na ongeval motoragent in avondspits

SPIJKENISSE - Op de A15 bij Spijkenisse is donderdag een motoragent zwaargewond geraakt. De 37-jarige agent kwam rond 16.00 uur in botsing met een vrachtwagen. De weg richting Rotterdam was urenlang volledig afgesloten. Aan het begin van de avond ging de weg weer open.
Een traumahelikopter kwam ter plaatse om medische spoedhulp te verlenen. Daarna werd de agent naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeert volgens de politie buiten levensgevaar.
De 40-jarige vrachtwagenchauffeur is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Hij heeft de agent mogelijk met opzet aangereden.
Helmoed Wierda, directeur Operatiën van de Eenheid Rotterdam: "Onze collega is bij het ongeval zeer zwaar gewond geraakt. Er lijkt mogelijk sprake te zijn van opzet. Uiteraard moet nader onderzoek daar helderheid in geven. Op dit moment gaat onze zorg uit naar de steun van de collega en zijn familie. De impact voor hem en de directe collega’s is groot."
Op de A15 gebeurde 's ochtends ook al een ongeluk bij Spijkenisse. De weg werd ook toen helemaal afgesloten nadat een busje onder een vrachtwagen was geschoven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl