RET sluit verkooppunten per 1 oktober

De RET sluit de verkooppunten Spijkenisse-Centrum en Capelsebrug per 1 oktober. Klanten die na die datum nog gebruik willen maken van loketten op andere stations moeten in veel gevallen betalen.

De Stadsregio Rotterdam en de RET zeggen gedwongen te zijn om de maatregelen te nemen vanwege de door het rijk opgelegde bezuinigingen. Naast het sluiten van de eerdergenoemde servicepunten worden de informatiepunten op Schiedam-Centrum, Alexander en Kralingse Zoom omgebouwd tot servicepunten zonder personeel.

Extra betalen
Reizigers die kaartjes en abonnementen nodig hebben, kunnen die reisproducten nog wel kopen bij de loketten op Zuidplein, Beurs en Centraal en de servicewinkel van de RET op de Laan van Zuid in Rotterdam. Voor kaartjes en abonnementen die ook via de automaat of internet zijn aan te schaffen, moeten reizigers bij die loketten een toeslag van 50 eurocent betalen. Aan het bestellen via het internet zijn geen extra kosten verbonden.

Uitchecken
Wie is vergeten uit te checken, kan vanaf 1 oktober binnen drie maanden het geld nog terugvragen. Nu is dat nog mogelijk binnen een jaar na de vergissing. Het terugvorderen kan alleen nog via internet en niet meer bij de loketten.

GroenLinks tegen sluiting
GroenLinks in Rotterdam heeft grote bezwaren tegen de sluiting van de RET-verkooppunten op de metrostations in Spijkenisse en Capelle. De partij wil dat verkeerswethouder en regiobestuurder Baljeu de maatregel terugdraait.

Deel dit artikel: