nieuws

Strandpaviljoen Oeps!! in de as gelegd

HELLEVOETSLUIS - Strandpaviljoen en educatief centrum Oeps!! in Rockanje is in de nacht van zaterdag op zondag in vlammen opgegaan. De eigenaar vermoedt dat de brand is aangestoken.
De brand in het gebouw op de grens met Hellevoetsluis was moeilijk te blussen. De brandweer had moeite met waterwinning.
Brandweerlieden moesten zoet water met een lange slang aanvoeren vanuit het Haringvliet. De omgeving werd natgehouden om te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de duinen. Uiteindelijk werd besloten het pand gecontroleerd te laten uitbranden.
Triest
Vaste bezoekers van de strandtent reageerden geëmotioneerd op de ravage. ''Ik vind het heel triest'', vertelt een vrouw met tranen in haar ogen. ''Mensen werken hier zo hard voor. Het is hun ziel en zaligheid en het is gewoon weg.''
Eigenaar Dick Clarisse vermoedt dat sprake is van opzet. ''Het is in de fik gestoken, denk ik.''
Op de plek waar de brand ontstond waren volgens hem geen brandbare spullen te vinden. Ook had hij al eerder te maken met inbraak en vernieling.
Rijk man
De eigenaar is van plan het paviljoen opnieuw op te bouwen. ''Ik ga hier niet weg'', zegt Clarisse vastberaden. ''Los van het feit dat dit een puinhoop is, ervaar ik mezelf als een ontzettend rijk man dat ik hier mag zijn en werken.''
Het strandpaviljoen deed ook dienst als educatief centrum. Bezoekers konden er iets leren over het milieu, de natuur en de zee. Clarisse vindt het ook voor zijn leerlingen verschrikkelijk dat het pand is verwoest.
Beelden: MediaTV