nieuws

Reuze parelketting om mee te spelen in Het Park

ROTTERDAM - Witte parels en een zoetwatermossel als speelobject in Het Park bij de Euromast. De Rotterdamse kunstenares Madeleine Berkhemer bedacht het kunstwerk omdat een speelvoorziening in het gerenoveerde park tot nu toe ontbrak.
Het kunstwerk heet De Verloren Parel en is gebaseerd op het patroon van de paden in het 150-jaar oude park. Berkhemer: ''Ik keek naar de plattegrond en dacht: het lijkt wel een soort neergevallen ketting. Later bleken hier ook nog eens zoetwatermossels te leven, daardoor werd het uiteindelijk een parelsnoer."
De 'parels' lopen op in grootte, zijn van massief terrazzo en aan een scheepskoord 'geregen'. De grootste parels zijn hol van binnen, waardoor kinderen er doorheen kunnen kruipen en op de bollen kunnen klimmen.
Bewoners rond het park vroegen de maakster of er ook iets met water aan het ontwerp kon worden toegevoegd. Daarom ligt er een groter gemaakte granieten mossel naast de ketting. Hierin is een fonteintje verwerkt.
Als de Inspectie voor Speelobjecten donderdag het ontwerp goedkeurt, kan de feestelijke onthulling vrijdag plaats vinden. Dit gebeurt samen met kinderen van basisscholen uit de omgeving, Circus Rotjeknor, Kees Moeliker en de zusjes Van Wanrooy.