Theatersafari over anderszijn in Rotterdam

Theater over anders zijn, gespeeld door acteurs met en zonder beperking. In de theatersafari 'To Be Or Not' reist het publiek samen met de acteurs naar verschillende plekken in Rotterdam.
Tijdens de reis met metro of tram luister je op een mp3-speler naar openhartige verhalen van verschillende Rotterdammers en gaan de acteurs in gesprek met het publiek.

Op bekende en minder bekende locaties staan vragen als 'Wanneer was jouw hart een open wond?' of 'Wat doet jou van vreugde dansen?' centraal. Tussendoor krijgt het publiek ook persoonlijke monologen van de acteurs te horen.

Participatiesamenleving
Volgens artistiek leider en regisseur Paul Röttger is de voorstelling een cultureel antwoord op de participatiesamenleving: "Het gaat over jezelf en over mensen die anders zijn dan jij. Mogen die er zijn? En in hoeverre mag iemand anders zijn dan jij? Als je elkaar beter begrijpt, kun je meer met elkaar bereiken."

'To Be Or Not' gaat op 10 oktober in première en is de eerste grote productie van het nieuwe theater collectief: Theater Maatwerk, Galerie Atelier Herenplaats en het Rotterdams Centrum voor Theater.
Deel dit artikel:

Reageren