Eerste Wildlife Film Festival in Rotterdam van start

In de Rotterdamse bioscoop Cinerama zijn tot en met zondag tientallen internationale natuurfilms en documentaires te zien. Het Wildlife Film Festival hoopt meer bewustwording te creëren voor de natuur en dierenwereld.
Het nieuwe festival is een initiatief van een groep vrijwilligers en hoeft geen winst op te leveren. Onder meer the making of 'Holland - Natuur in de Delta' vertonen ze op het witte doek. Ook gaat de film de 'De IJsvogel' in première. Het vogeltje is sinds kort terug in Nederland en werd een jaar lang gevolgd met een camera.

Bakstenen
Het festival biedt voor ieder wat wils, vertelt voorzitter Raymond Lagerwaard: "Van films over ijsberen en tijgers tot bijen." Volgens Lagerwaard is er vooral in de Randstad soms weinig oog voor de natuur. "We leven tussen de bakstenen."

Kinderen van een basisschool in Rotterdam-Pendrecht zien donderdag het resultaat van hun opnames op Tiengemeten. Onder begeleiding van een filmdocent gingen de scholieren in mei dit jaar naar het eiland om de natuur te ontdekken. De beelden zijn gemonteerd door leerlingen van het Grafisch Lyceum.

Blijvertje
De officiële opening is donderdagavond en nog voor het festival is begonnen denkt Lagerwaard dat het festival een blijvertje is.

Volgend jaar zal eind oktober de tweede editie van het Wildlife Film Festival worden georganiseerd.
Deel dit artikel: