Inbraakalarm Kunsthal herinnert aan kunstroof

Even schrikken voor kunstliefhebbers in Rotterdam. Vrijdagmorgen ging het inbraakalarm af bij De Kunsthal Rotterdam, waar in 2012 zeven schilderijen werden geroofd. Het bleek echter loos alarm.
De politie meldde rond 06.00 uur op Twitter dat meerdere agenten de mogelijke inbraak onderzochten. De vermoedelijke oorzaak was speling op de deur.

Volgens de hoofd van beveiliging gebeurt het wel vaker dat het inbraakalarm afgaat. De sensoren rondom het gebouw zijn zeer gevoelig ingesteld. "Ik kan wel zeggen dat het beveiliging zo verscherpt is, dat een inbraak onmogelijk is."

In de kachel
In 2012 werden uit het Rotterdamse museum werken van Picasso, Monet en Matisse gestolen. Roemeense criminelen dachten er veel geld voor te krijgen, maar dat lukte niet. Uiteindelijk belandden de schilderijen, met een waarde van miljoenen euro's, vermoedelijk in de kachel.

Vier daders van de kunstroof werden in juli veroordeeld door de rechtbank in Boekarest. Ze moeten ruim 18 miljoen euro betalen aan de Kunsthal. De kans dat het museum dat bedrag ook krijgt, is naar verwachting erg klein.

Melding inbraakalarm Kunsthal. Geen verbreking te zien ^KB pic.twitter.com/FKM0EU4qFF
— Politie Rdam-Centrum (@politieRdam_C) 30 oktober 2015


Deel dit artikel:

Reageren