Robb Murphy (GB) in Live uit Lloyd

Robb Murphy (34) is een singer/songwriter uit Noord Ierland, Belfast. Als kind werd hij sterk beïnvloed door muziek. Het begon met een drumstel, gemaakt van de potten en pannen van zijn moeder. Rond zijn 9e jaar kreeg Robb van zijn ouders een keyboard. Niet veel later begon hij ook met het spelen van trompet, kornet, trombone en een paar andere koperinstrumenten.

Nadat zijn broer een gitaar kocht maakte Robb dit zichzelf ook eigen. Vanaf dat moment begon hij ook liedjes en songteksten te schrijven. Ervaringen die hem deden besluiten muziektechnologie te gaan studeren aan de Universiteit van Belfast. Met de band The Minority bracht Robb Murphy een EP vol indie rock grunge uit.

Op zijn soloalbum Take a Stand uit 2012 ontdekte hij zijn poppy kant. Dit werd opgemerkt door BBC die hem uitnodigde voor een livesessie. Het project Tiny DancerA song for Lily Mae zorgde voor de eerste nummer 1 hit in Ierland. De opbrengsten van dit nummer zijn bestemd voor onderzoek naar Neuroblastoom, een zeldzame soort kinderkanker. Begin 2015 verscheen zijn tweede album Sleep Tonight, met daarop ook de huidige single Headstrong.

In Live uit Lloyd speelt Robb met David Bennington op bas en trompet, Alan Ladd op bas, viool en piano, Kevin Carlisle op drums en percussie, Rick McKee op gitaar en mandoline.

Meer over dit onderwerp:
liveuitlloyd
Deel dit artikel: