Drone-video Tropicana in de race voor 'Drone-award'

De drone-beelden van een vervallen en leegstaand Tropicana zijn genomineerd voor de 'Drone-video van het jaar 2015'. De video gemaakt door Maurice Schutte en Bouke van Veen werd meer dan een miljoen keer bekeken op YouTube.

Samen met vijf andere video's maken de beelden van VoorMedia kans op de award. ''Het is leuk om jouw video tussen die andere internethits te zien staan'', vertelt een trotse Schutte.

Andere video's die kans maken op de prijs zijn onder andere de video's van het vervallen pretpark Land van Ooit en een gorilla die in Apenheul een drone uit de lucht slaat met een tak.De organisatie van de online verkiezing heeft de nominaties bepaald op basis van impact, bereik en of het bericht viral gaat.

De video van Tropicana werd kort na het plaatsen op YouTube door onder andere RTV Rijnmond op de website en Facebook geplaatst, waarna het opgepikt werd door andere media.

Nostalgie
''De kracht van onze video is dat het emotie oproept bij Rotterdammers, het is iets nostalgisch, iets wat mensen missen. Dat het goed bekeken zou worden in Rotterdam hadden we wel verwacht, maar dat het door heel Nederland ging, hadden we niet zien aankomen", zegt Schutte.

Kort na het plaatsen van de beelden laaide de discussie rondom Tropicana weer op. Online actiegroepen pleitten voor een heropening van het zwembad.

Afval
Uiteindelijk werd het pand vorige maand verkocht aan BlueCity010 die in het voormalige tropische zwemparadijs wil experimenteren met het hergebruik van allerlei soorten afval.

In december wordt er bekend welke drone-video de meeste stemmen krijgt en er met de prijs vandoor gaat.
Deel dit artikel:

Reageren