nieuws

Gemeenteraad wil meer geld voor Beverwaard

ROTTERDAM - Er moet meer geld beschikbaar komen om de vele problemen in de Rotterdamse wijk Beverwaard te verhelpen. Dat vindt een groot aantal partijen in de gemeenteraad. Aanleiding hiervoor is de grote hoeveelheid klachten die geuit zijn tijdens de informatieavond over het azc.
Tijdens die tumultueus verlopen informatieavond enkele weken geleden konden veel wijkbewoners er met hun hoofd niet bij. Hoe kun je 600 asielzoekers plaatsen in een wijk waar al zoveel problemen zijn? Dat is volgens hen vragen om nog meer problemen.
“Er zijn op heel veel onderwerpen vragen geweest van bewoners”, zegt fractievoorzitter Sven de Langen van het CDA. “Die waren er op het gebied van onderwijs, maar ook sociaal, fysiek en over schoon heel en veilig. Wij vinden dat daar prima een plan tegenover gezet kan worden.”

Breed gesteunde motie

De Langen dient donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering dan ook een breed gedragen motie in. “We roepen het college van burgemeester en wethouders op om half januari met een plan te komen en er een financieel voorstel bij te doen. Zaken die direct kunnen worden geregeld, moeten dan ook direct worden geregeld.”

Politiepost

Hij denkt daarbij onder meer aan het opknappen van wijkcentrum De Focus. “Daarnaast staan er veel panden leeg in Winkelcentrum Beverwaard. Daar zou zomaar een politiepost kunnen komen.”
Volgens De Langen is de roep om meer geld voor de Beverwaard niet bedoeld om de bewoners te paaien voor het azc. “Wij zij voor het azc, maar dan moet je ook goed luisteren naar de zorgen in de wijk er iets aan doen.”

Brood en spelen

Martin Dijkhuizen van het comité Beverwaard Zegt Nee denkt daar heel anders over. “Een typisch geval van brood en spelen. Geef de bevolking een zak geld en ze houden zich wel koest. Dat kon 2000 jaar geleden, maar daar tuinen we nu niet meer in. Maar laat ze eerst maar bedragen noemen, want die heb ik nog nergens kunnen vinden.”