Dordtse stortplaats wordt recreatiegebied

De inmiddels gesloten stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht wordt een recreatieterrein dat aansluit op het naastgelegen natuur- en recreatiegebied De Hollandse Biesbosch, in de volksmond beter bekend als De Merwelanden.
Al voor de komst van de stortplaats, ruim een kwart eeuw geleden, werd afgesproken, dat de stortplaats na sluiting zou worden afgedekt met een 'leeflaag' en zou worden omgebouwd tot recreatiegebied. Burgemeester en wethouders van Dordrecht hebben het plan daarvoor nu goedgekeurd.

Plan ter inzage
Het plan staat inmiddels ter inzage op de website van de gemeente Dordrecht en iedereen kan tot 3 december commentaar geven. In het ontwerp valt op dat de inrichting van het terrein met een oppervlakte van zo'n 110 voetbalvelden vrij sober is.

Merwedeheuvel
De hoge afgedekte storthoop midden op de stortplaats krijgt de naam Merwedeheuvel. Tussen deze en de andere heuvel aan de kant van de Beneden-Merwede komt een soort vallei. In het gebied komen onder meer bomen, wandelpaden, zit- en picknickbanken en een fietspad.

Geen geld voor verfraaiing
Geld voor meer verfraaiing is er niet. Burgemeester en wethouders van Dordt houden wel de mogelijkheid open voor wat zij 'plusvarianten' noemen. Zo mogen ondernemers er een horecavoorziening beginnen of een camping of vakantiehuisjes realiseren. Ook zou er een kunstwerk of een grastribune gemaakt kunnen worden.
Deel dit artikel:

Reageren