Rotterdamse metalband maakt brulversie van 'Hello'

Wie aan 'Hello' van Adele denkt, hoort pianospel en het gevoelige stemgeluid van de Britse zangeres. De Rotterdamse metalband Pene Corrida maakte van de laatste hit van Adele een snoeiharde versie met gillende gitaren en schreeuwende zangers.
'Hello' staat momenteel op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40. Een ideaal nummer voor Pene Corrida perfect om te coveren. ''Jong en oud, iedereen kent de muziek van Adele. We misbruiken die hits een beetje'', vertelt drummer Dennis Boot.

Snel
Pene Corrida had deze week de cover inclusief videoclip af. ''Het was even haasten, maar kort na de release ging onze gitarist al aan de slag en binnen een week heb je een nummer.''Ricky Martin
Op de website Dumpert is de video al meer dan 100.000 keer bekeken. ''Eerst krijg je reacties van mensen die dicht bij de band staan en later gaat het nummer het hele land door. Daar zijn we dan wel een beetje trots op.''

De band maakt wel vaker covers van bekende hits. Zo ging 'Wrecking Ball' van de Amerikaanse popster Miley Cyrus al door de metalmolen, en werd ook Ricky Martin geëerd met een metalcover.

'Hello' kwam na drie jaar radiostilte op 23 oktober uit en brak daarna verschillende records. De video werd bijvoorbeeld binnen 24 uur meer dan 25 miljoen keer bekeken op YouTube.
Deel dit artikel:

Reageren