Bloemenprotest in Rotterdam tijdens actie Wilders

Geert Wilders heeft zaterdagmiddag in Rotterdam geflyerd tegen de opvang van asielzoekers in de Beverwaard. Niet iedereen was blij met de komst van de PVV-leider. De Rotterdamse partij NIDA voerde een 'liefdevol' tegenprotest.
Wilders flyerde aan de Binnenrotte tegen de komst van de vluchtelingen. De PVV'er had mensen via Twitter opgeroepen 'in verzet te komen' tegen het plan zeshonderd mensen op te vangen in de wijk.

De komst van het asielzoekerscentrum leidde eerder al tot protest onder omwonenden. Toch werd Wilders niet door iedereen met open armen ontvangen. NIDA deelde met vluchtelingen bloemen uit.

Angst
''Wilders mobiliseert angst en wantrouwen en produceert haat'', vindt NIDA-voorman Nourdin el Ouali. Hij bestrijdt het beeld dat vluchtelingen niet welkom zijn in de stad. ''Deze haatcampagnes bestrijden we met recht, redelijkheid, maar vooral met liefde.''

Wilders zal overigens weinig hebben gemerkt van de bloemenactie. NIDA had in overleg met de politie besloten om afstand te houden. Zowel de actie van de partij als de aanwezigheid van Wilders konden op veel belangstelling rekenen van omstanders.

Rotterdam!! pic.twitter.com/q0oSgRGYRT
— Geert Wilders (@geertwilderspvv) November 7, 2015
Flowerpower!! #vluchtelingen #liefde #welkom #rotterdam #wilders #NIDA @Nourdin_ pic.twitter.com/PtI9bMD8Ca
— NIDA (@NidaRotterdam) November 7, 2015


Deel dit artikel: