Wilders: coalitie met Leefbaar Rotterdam

Geert Wilders wil met zijn PVV op termijn een coalitie vormen met Leefbaar Rotterdam. Dat zei de politicus zaterdag terwijl hij flyerde tegen de komst van een asielzoekerscentrum in de Beverwaard.
''Mijn complimenten aan Leefbaar dat ze ook tegen dat azc zijn'', zei Wilders. Hij hoopt met de partij een meerderheid te kunnen vormen in het college. ''Dan zullen dit soort rare besluiten niet meer worden genomen.''

Een eerder voorstel voor een nauwer samenwerkingsband tussen de partijen, stuitte bij zowel Leefbaar als de PVV op weerstand. Wilders gaf vorig jaar aan niets te zien in het plan. De verschillen tussen de partijen zouden te groot zijn.

Ook Leefbaar Rotterdam gaf destijds aan niets te voelen voor dergelijke nauwere samenwerking met de partij van Wilders. Leefbaar-kopstuk Joost Eerdmans benadrukte in maart dat de PVV overal 'aan de zijlijn' staat. Hij noemde dat 'erg jammer'.

Multiculti
Wilders zei vorig jaar Leefbaar wel te respecteren. Dat weerhield hem er niet van later in het AD toch kritiek te leveren. ''Rotterdam moet gered worden van de islamisering en multiculti en dat kan alleen met de PVV en niet met Leefbaar Rotterdam dat met D66 in bed ligt.''

De PVV zit momenteel niet in de Rotterdamse raad, maar wat Wilders betreft komt daar na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 verandering in. De partij kreeg tijdens de statenverkiezingen de meeste stemmen in Rotterdam.
Deel dit artikel:

Reageren