Walter Trout (USA) in Live uit Lloyd

Walter Trout had in 2014 zijn 25-jarig jubileum als soloartiest moeten vieren maar het liep dramatisch anders. De nu 64-jarige gitaarlegende onderging op het nippertje een levensreddende levertransplantatie, zonder die ingreep had hij wellicht nog een dag geleefd.

Op zijn nieuwste album Battle Scars doet Walter Trout verslag van zijn leverziekte hepatitis C en leverscirrose, bezingt hij het proces van ziek zijn, de transplantatie en het herstel daarna... Battle Scars isalweer Trout's 18e album op Provogue Records, in totaal is hij gitarist op 42 albums. 

Walter Trout begon zijn carrière ruim 40 jaar geleden als gitarist in de bands van Jesse Ed Davis, John Lee Hooker en Canned Heat. Hij werd door John Mayall benaderd voor de Bluesbreakers waar hij vijf jaar lang in speelde. Vervolgens besloot hij onder zijn eigen naam door te gaan, ondermeer als Walter Trout Band.

Momenteel staat de herboren Walter Trout aan de vooravond van een grote Europese tournee. Op 28 november staat hij eenmalig in Nederland, in het Amsterdamse Carré. De avond ervoor speelt Trout in Club Ziggo en ontvangt hij de SENA Guitar Award voor zijn baanbrekende piopnierswerk voor de electrische gitaar. (voor vrijkaarten: live@rijnmond.nl)

Walter Trout dus in Live uit Lloyd, samen met zijn 22-jarige zon Jon die in Denemarken woont en werkt op akoestisch slaggitaar. En uiteraard Walter op zang en gitaar. Een fraai uur waarin hij uitgebreid vertelt over zijn ziekte, de dood en het leven ná de dood, want zo voelt het voor de Amerikaanse blues 'Lord of the Strings'

En als je nou geniet van dit uur en zijn muziek, registreer je als donor, je redt levens en maakt Walter Trout gelukkig!

Audiotechniek Bob Hoogkamer & Stefano Samsey.

Dit uur is op maandag 2 november 2015 reeds opgenomen!

Meer over dit onderwerp:
liveuitlloyd
Deel dit artikel: