Bezwaren tegen vergunning snelweg A4

Omwonenden van de A4 tussen Schiedam en Delft hebben bezwaar aangetekend tegen een nieuwe vergunning voor de snelweg. Die vergunning van het Hoogheemraadschap is nodig omdat de verdiept aangelegde weg grondwater lekt. Daardoor moet veel meer water uit Midden-Delfland worden gepompt dan eerder gedacht.
Omwonenden vrezen verzakkingen met alle gevolgen van dien. Enkele bewoners zeggen al scheuren in de muur te hebben, vermoedelijk als gevolg van de aanleg van de A4.

Gaswinning Groningen
Eén van de vier bezwaarmakers is Richard Breugem. Hij woont aan de rand van Schiedam in een monumentale en gerestaureerde boerderij uit 1703: "We weten niet wat de gevolgen zullen zijn voor dit gebied. Wat er in Groningen is gebeurd met de gaswinning zou hier ook kunnen gebeuren."

Breugem wil dat de huidige staat van z'n huis wordt vastgelegd. Bij mogelijke schade in de toekomst kan dan een vergelijking worden gemaakt. Hij zegt desnoods naar de rechter te zullen stappen voor een kort geding als er niks met zijn bezwaren wordt gedaan.

Opening A4
Ook regeringspartijen VVD en PvdA maken zich zorgen over de situatie rond de verlengde A4. Het Hoogheemraadschap doet op 15 december uitspraak, een paar dagen voor de geplande opening.

Het is nog onduidelijk of de opening van de snelweg wordt uitgesteld als de vergunning niet rond komt.
Deel dit artikel: