Pamfletten NVU tegen opvang vluchtelingen in Sommelsdijk

De tijdelijke asielopvang in Sommelsdijk en het gemeentehuis van Goeree-Overflakkee zijn woensdagnacht beplakt met posters van de Nederlandse Volks Unie (NVU). De pamfletten van de extreem-rechtse partij zijn inmiddels door de gemeente verwijderd.
Op de poster staat dat de Vluchtelingeninvasie moet stoppen. Voorman Constant Kusters zegt vooraf niet betrokken te zijn geweest bij de actie, maar reageert positief.

"Mooie actie, blijkbaar steunen de plakkers ons gedachtengoed, Iedereen kan de posters downloaden en toegestuurd krijgen. Dat is hier duidelijk ook gebeurd."

Woensdagmiddag rond 14.00 uur komen in Sommelsdijk 75 vluchtelingen aan. De samenstelling van de groep is nog niet bekend.

In recreatiecentrum De Staver zijn bedden klaargezet. Bij de kinderopvang en het zwembad van het recreatiecentrum zijn hekken geplaatst om privacy van de gebruikers te garanderen.

"Mensen moeten minimaal last hebben van de groep die komt", zegt een man die De Staver helpt inrichten als tijdelijke asielopvang.
Deel dit artikel:

Reageren