nieuws

'Getuige fataal ongeval durft uit angst niets te zeggen'

Zeker één getuige heeft vorige week vrijdagavond gezien wie er in de personenauto zaten die in Schiedam-Groenoord de 21-jarige Hamidou doodreed. Maar uit angst zou hij zwijgen.
Dat zegt de uitbaatster van een horecagelegenheid vlakbij de plek waar de aanrijding plaatsvond.
Volgens de getuige komen alle inzittenden -van wie alleen een 15-jarige jongen is opgepakt- uit Groenoord. De andere drie inzittenden zouden jongens zijn tussen de 17 en 20 jaar. Zij zijn sinds vrijdag spoorloos.
"Hij is heel bang als hij het vertelt", zegt ze. "Hij kent ze allemaal bij naam. Hem staat misschien hetzelfde te wachten. Via hun broer of andere familie kent hij ze allemaal."
Volgens getuigen zou de gestolen personenwagen net voor de aanrijding extra gas hebben gegeven. Dat zou volgens hen wijzen op een bewuste actie. Eerder deze week twitterde een wijkagent al dat de indruk bestaat dat getuigen zich stil houden uit angst voor represailles.
Vrijdagavond wordt voor Hamidou een stille tocht gehouden. Deelnemers verzamelen zich om 19.50 uur in de Willem Pijperstraat en lopen dan naar de Laan van Bol'es, waar de aanrijding plaatsvond.