Rotterdamse moslims spreken zich uit tegen terreur

Moslimorganisaties in Rotterdam hebben zich in felle bewoordingen uitgesproken tegen de terreuraanslagen in Parijs. Vertegenwoordigers werden door burgemeester Aboutaleb ontvangen om op het stadhuis over de situatie te praten.
In een verklaring riepen de vertegenwoordigers van de organisaties na afloop ''alle Rotterdammers op om elkaar op te zoeken en dicht bij elkaar te blijven om onze vreedzame samenleving te bewaken en beschermen. We mogen geen angst en tweedracht in onze harten toelaten.''

Rillingen
''De impact van de aanslagen in Parijs is zo groot, dat we er rillingen van krijgen,'' aldus Said Igalla, van de Vereniging van Marokkaanse Moskeeën Zuid-Nederland.

De moslims wilden graag met de burgemeester praten na de gebeurtenissen in Parijs. Ook politiechef Frank Paauw was erbij aanwezig. De vertegenwoordigers spraken over ''vreselijke daden, die ons vervullen met afschuw''.

IS wegvagen
Terreurorganisatie IS moet volgens Aboutaleb tot nul worden teruggebracht.

''Ik ben geen militair strateeg, maar als bestuurder zeg ik: het is tijd om die 40.000 tot 50.000 mensen die zich hebben aangesloten bij IS weg te vagen'', aldus Aboutaleb.

Migranten in Rotterdam
Niet alleen moslims, maar ook andere minderheden stonden dit weekend stil bij de aanslagen in Parijs. Het Platform Buitenlanders Rijnmond hield een herdenking in het gebouw de Heuvel op het Grotekerkplein.

Zo'n vijftig mensen van verschillende afkomst en met verschillende religies kwamen bij elkaar om te praten. "We moeten zorgen dat haat geen bodem krijgt in Rotterdam en dat we als Rotterdammers één zijn en blijven", aldus een bezoeker.
Deel dit artikel: