Roeister Marieke Keijser uit nationale team

Marieke Keijser maakt geen deel meer uit van het nationale roeiteam. De wereldkampioene junioren vormt een eigen dubbel met lichtgewicht roeister Amber van Zomeren. Dit blijkt uit een email van technisch roeibonddirecteur Hessel Evertse, geschreven aan de leden van het nationale team.
De reden zou zijn dat de Rotterdamse Keijser en Van Zomeren niet ingegaan zijn op een uitnodiging om deel te nemen aan het Aegon National Roeiteam, staat op nlroei.nl.

Uit de email is op te maken dat Keijser en Van Zomeren op dit moment in Rotterdam bezig zijn met een eigen project. Thomas Notermans heeft bevestigd dat de twee roeisters regelmatig met elkaar trainen. “Het is inderdaad de bedoeling dat we verder gaan met deze twee. Over hoe dat er uiteindelijk precies uit gaan zien, zijn we nog in gesprek met de roeibond,” legt de coach van Keijser uit.

Keijser is dit jaar genomineerd voor de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond, in de categorie ‘sporttalent van het jaar.’ Ook Rick Karsdorp van Feyenoord en motorracer Bo Bendsneyder azen op die prijs.
Deel dit artikel:

Reageren