nieuws

VIDEO: Zes gewonden bij dollemansrit in R'dam-Schiebroek

Een 52-jarige automobilist heeft dinsdagmorgen in Rotterdam-Schiebroek voor zeker zes gewonden gezorgd. Om een file te vermijden besloot de Rotterdammer op de Ringdijk over het fietspad te rijden.
Daarbij schepte hij - 300 meter na elkaar - twee fietsers. De chauffeur liet de slachtoffers gewond achter en reed in zijn grijze Audi met hoge snelheid door naar de kruising Ringdijk-Melanchtonweg.
Daar knalde hij op een taxibusje en op een bus van de RET. De chauffeurs raakten allebei gewond, net als enkele passagiers van de RET-bus.
De bestuurder van de Audi is door de brandweer uit zijn auto bevrijd. Hij zat bekneld.
De man is naar het ziekenhuis gebracht. "Zodra zijn toestand het toelaat, zal hij worden aangehouden", zegt de politie.
Ook de gewonde fietsers (een 17-jarig meisje en een man van zeventig) zijn in het ziekenhuis terechtgekomen. Alle gewonden waren volgens de politie aanspreekbaar toen zij werden vervoerd.
Omstanders die het ongeluk hebben gezien, zijn geschokt. Een verontruste vader vindt na enig zoeken zijn minderjarige dochter in paniek terug bij haar mentor op het Dalton College. Zij kon nog net op tijd opzij springen, zegt haar vader tegen Radio Rijnmond.
Een scholiere die op het Melanchton College aan haar werkstuk wilde werken, zag hoe fietsende tegenliggers werden geschept.
Er is gecheckt of de Audi gestolen was. Dat bleek niet het geval.
Behoorlijke ravage na dollemansrit op Ringdijk. 2 fietsers geraakt, een taxibusje en ret-bus. Waars. 6 gewonden https://t.co/JA4K3rsm05">pic.twitter.com/JA4K3rsm05
— Justus Cooiman (@justuscooiman) https://twitter.com/justuscooiman/status/666542003921027072">17 november 2015
Foto's: Media TV, Marlies Harting en Jack Kerklaan

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl