Bedrijven tegen aanleg geluidsscherm A13

Een aantal ondernemers aan de Hofweg in Rotterdam is niet blij met een geluidsscherm dat momenteel langs de A13 wordt neergezet. Het lijkt erop dat het scherm straks maar één woning uit de herrie gaat halen. 

Ad Maat heeft op de Hofweg een bedrijfspand dat verhuurd wordt aan twee bedrijven. Hij verbaast zich over de komst van het scherm: “Volgens Rijkswaterstaat staan er drie woningen daar waar het scherm wordt gebouwd. Het grappige is dat er slechts één van bewoond wordt." 

Huur opgezegd
"De bedrijven die er zitten zijn er helemaal niet blij mee. De één raakt zijn parkeerplaatsen kwijt en bij het andere bedrijf kunnen de grote vrachtwagens niet meer draaien vanaf het laadperron. Dat bedrijf heeft de huur inmiddels opgezegd", aldus Hofman.

Valse beloften
Maat is boos op Rijkswaterstaat omdat het de bedrijven op de hoogte zou houden: “We dachten goed contact met ze te hebben. Ze beloofden ons te informeren als er beslissingen werden genomen. Ze hebben niks meer van zich laten horen en zijn nu gewoon begonnen met bouwen.”

Schade
De bedrijven die moeten verhuizen, lijden daardoor schade. Eén van hen heeft die schade al becijferd op twee- tot driehonderdduizend euro. Ook dat zou betaald moeten worden door Rijkswaterstaat.

Kort geding 
Aad Maat heeft inmiddels een kort geding aangespannen om de bouw te laten stilleggen. “Daarna kunnen we verder praten. Dit is gewoon pure geldverspilling. Niemand heeft om die geluidswal gevraagd en niemand heeft de wal nodig.”

Rijkswaterstaat was maandagavond niet in de gelegenheid om te reageren. 

Deel dit artikel: