Aanvullende vragen bij brandstichting Penders

Vorige week besteedden we in Bureau Rijnmond al aandacht aan de brandstichting bij autosloperij Penders aan de George Stephensonweg in Vlaardingen. Dat gebeurde in nacht van 5 op 6 november om vijf uur in de ochtend.

Het bedrijf is al eerder getroffen door brandstichtingen. In het afgelopen half jaar maar liefst drie keer. De eerste keer is op donderdag 21 mei. Hierbij wordt alleen het kantoor getroffen door een kleine brand. 

De tweede keer is in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 augustus. Dan worden er twee auto's die voor de deur geparkeerd staan in brand gestoken.  In de nacht van zondag 16 op maandag 17 augustus is opnieuw het kantoor aan de beurt.  En bij de laatste brand – 6 november – gaat het hele bedrijf dus in vlammen op. De politie is op zoek naar informatie over alle brandstichtingen. 

Overigens was het bedrijf op het moment van de branden niet volledig operationeel. Vorig jaar moest Penders de deuren sluiten voor het publiek omdat er gestolen spullen lagen en de administratie niet op orde was. In juni van dit jaar werd het bedrijf opnieuw gesloten vanwege handel in gestolen spullen.

Heeft u tips over de vier brandstichtingen bij autosloperij Penders? Bel dan met 0800-6070. U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.  

Meer over dit onderwerp:
bureaurijnmond
Deel dit artikel: