nieuws

Advocaat: verdachten Westersingel zeker geen terroristen

De drie Belgen die sinds donderdagavond in Rotterdam vastzitten, hebben niets met terreur te maken. Dat zegt advocaat Van Paridon, die een van de verdachten bijstaat. Hij heeft de 22-jarige Belg vrijdagochtend vroeg gesproken.
De drie verdachten wilden naar een coffeeshop in Rotterdam en wisten volgens Van Paridon niet dat ze hun auto achter de dienstwagen van burgemeester Aboutaleb hadden gezet.

Drugsbezit

Een van hen was een paar dagen geleden aangehouden in Breda voor drugsbezit. Agenten vonden toen ook een nepwapen in de auto. Die combinatie is mogelijk een verklaring dat de auto als verdacht te boek staat in de politiesystemen.
De wagen zou vervolgens donderdagavond bij de grens in Hazeldonk zijn gespot door een automatische kentekenscanner en later ook in Rotterdam. Toen de bestuurder de auto parkeerde achter de auto van Aboutaleb, greep de politie uit voorzorg in.

Grote politiemacht

Aboutaleb was samen met andere burgemeesters in een restaurant aan de Westersingel en kreeg plotseling het advies zo snel mogelijk te vertrekken.
Er werd een grote politiemacht opgeroepen om de drie inzittenden van de verdachte auto te achterhalen. Dat lukte korte tijd later in een park in de buurt. Ze zitten nog steeds vast.
Vrijdagochtend bevestigde ook Aboutaleb dat de komst van de Belgen niets met zijn aanwezigheid in het restaurant te maken had. De politie komt later met een verklaring.
Op TV Rijnmond is om 12.00 uur een extra uitzending.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl