Politie: drie Belgen zitten nog steeds vast

De drie mannen die donderdagavond werden aangehouden in het centrum van Rotterdam zitten nog steeds vast. De mannen van 20, 22 en 23 jaar werden in een park aangetroffen, nadat hun auto als verdacht was aangemerkt en dichtbij de plek geparkeerd stond waar burgemeester Aboutaleb verbleef.
De auto reed rond 21.30 uur over de Van Brienenoordbrug richting Rotterdam-centrum. Agenten zagen de auto rijden en ontdekten dat het voertuig gesignaleerd stond vanwege een eerdere aanhouding deze week. Toen werden een gaspistool en hennep in de wagen aangetroffen.

Aboutaleb
De agenten zagen even later dat de wagen geparkeerd stond op de Westersingel, achter de dienstauto van burgemeester Aboutaleb. Die was met andere burgemeesters en de Commissaris van de Koning aanwezig in een restaurant.

Aboutaleb verliet samen met de andere aanwezigen uit voorzorg het restaurant en de politie besloot het Arrestatieteam in te schakelen 'gezien de extra alertheid van de politie'.

Korte tijd later vond de politie de mannen. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau en worden verhoord. In hun auto zijn naast een kleine hoeveelheid drugs geen andere verdachte spullen gevonden.

Geen terroristen
Advocaat Van Paridon staat een van de verdachten bij. Volgens hem gaat het om een ongelukkige samenloop van omstandigheden en waren de drie alleen naar Rotterdam gekomen om een coffeeshop te bezoeken.

Hij gaat ervan uit dat de drie Belgen snel vrijgelaten worden.
Deel dit artikel:

Reageren