Veel rook bij brand op binnenvaartschip op Oude Maas

Op het binnenvaartschip Barkentijn heeft zaterdagmiddag korte tijd brand gewoed. Bij de brand kwam veel rook vrij. Er raakte niemand gewond.
Rond 12.30 uur brak er brand uit in het woongedeelte van de duweenheid. Dit gebeurde op de Oude Maas ter hoogte van het Duivelseiland. Het schip had zaterdagochtend een lading erts opgehaald bij de EMO op de Maasvlakte en was onderweg naar het Limburgse Born.

De blusboot Zuid-Holland lag vlakbij en had het vuur in een uur onder controle. De KNRM verleende bijstand aan de brandweer. Schepen van Rijkswaterstaat waren in de buurt om het scheepvaartverkeer te reguleren.

Er waren twee mensen aan boord. Niemand raakte gewond. Het woongedeelte van het schip liep forse schade op. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. De Barkentijn ligt voorlopig achter het Duivelseiland.

De brandweer is brandmeester. VP Dordrecht reguleert scheepvaart. #OudeMaas pic.twitter.com/PcL1w8EcqM
— Verkeersleider Rolph (@VLW_Rolph) 21 november 2015
#Dordrecht #OudeMaas Brand op duwbak. Is inmiddels geblust en 'meester'. Geen slachtoffers. pic.twitter.com/XAqjJAOATZ
— Brandweer ZHZ (@BrandweerZHZ) 21 november 2015
Brandweer voert controle uit aan boord binnenvaartschip. #OudeMaas #KNRM pic.twitter.com/4Vw0snTyjf
— KNRM Dordrecht (@knrmdordrecht) 21 november 2015
Beelden vanaf de camera aan boord van reddingboot #KNRM. Situatie is onder controle #OudeMaas pic.twitter.com/dKuvcFOoeX
— KNRM Dordrecht (@knrmdordrecht) 21 november 2015
#KNRM gealarmeerd voor brand aan boord van binnenvaartschip. Bemanning verleent assistentie aan brandweer. pic.twitter.com/73foufmjrg
— KNRM Dordrecht (@knrmdordrecht) 21 november 2015


Deel dit artikel:

Reageren