Zorgen tunnelveiligheid A4 Midden-Delfland door scheuren

In de tunnel van de A4 Midden-Delfland hebben toch scheuren gezeten. Deze scheuren zijn nooit gemeld aan Schiedam, die verantwoordelijk is voor de tunnelveiligheid. Dat blijkt uit documenten van de gemeente.
In een deel van de tunnel is vorig jaar een scheur over 60 meter ontstaan. De aannemer heeft de scheur gerepareerd. Maar de zaak is door de aannemer pas gemeld aan Schiedam toen een bouwinspecteur van de gemeente de reparatiewerkzaamheden ontdekte.

De scheuren zijn ontdekt in september 2014. Na onderzoek en een daaruit voortvloeiend advies is de scheur in februari over een breedte van 60 meter gerepareerd. Omdat ook in andere delen van de tunnel mogelijk zwakke plekken zaten, zijn deze uit voorzorg eveneens gemaakt.

Gemeenteraad
De constructieproblemen zijn daarna nooit gemeld aan de gemeenteraad van Schiedam. GroenLinks verbaast zich hierover. De partij wil dat het Schiedamse college dinsdagavond tijdens de raadsvergadering opheldering geeft over de veiligheid van de tunnelbak.

De zaak is aan het rollen gebracht door de stichting Batavier, een groep burgers die de aanleg van de A4-Midden-Delfland kritisch volgt.

De rijksweg zou binnen nu en zes weken open moeten gaan. De gemeente Schiedam moet voor die openstelling een vergunning over tunnelveiligheid afgeven.
Deel dit artikel:

Reageren