'Ik ben nu op het relaxte deel van mijn fietstocht'

Henk van Dillen fietst nog steeds. Al tien maanden rijdt de inwoner van Alblasserdam op zijn tweedehands fiets richting Singapore. Op dit moment is hij in Thailand. "Ik ben nu wel in het relaxte deel van mijn reis."
Na zijn vertrek uit Rotterdam heeft hij onder meer Oost-Europa, Iran en China doorkruist.

Als de fietsavonturier nog even doorfietst, belandt hij op de route langs de zee. "Het is hier dertig graden, er staat een windje en de mensen zijn vriendelijk.''

''Ik heb in China in de Tibetaanse hooglanden gereden met vries-temperaturen'', vertelt Van Dillen in het ochtendprogramma Wakker op Radio Rijnmond. ''Dan is dit echt het comfortabele deel van mijn reis. Zeker als ik straks langs de stranden fiets, dat kan eigenlijk niet beter."

Gearresteerd in China
Van de landen die Van Dillen doorkruist, leert hij de mooie en minder mooie kanten kennen. "Ik verbaas me erover hoe de autoriteiten in China het land controleren", zegt hij over de keer dat hij werd gearresteerd. "Ik werd klemgereden door een zwarte jeep en een gepantserde SWAT-wagen. Daar sprongen gewapende mannen uit."

"Ik werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd ik gecontroleerd, omdat ze dachten dat ik te maken had met aanslagen in het westen van China. Het verliep allemaal heel chaotisch, het was heel vaag. Gelukkig mocht ik weer weg toen bleek dat ik niets met de aanslagen te maken had."

Rotterdammer
Gelukkig heeft Van Dillen ook leuke ontmoetingen tijdens zijn reis. Zo heeft hij na zijn vorige interview met Radio Rijnmond een mail gekregen van een Rotterdammer die in Thailand woont.

"Daar ben ik een paar dagen langsgeweest. Even Rotterdammers onder elkaar, iets wat ik al 10 maanden niet had gehad."

Als de reis voorspoedig verloopt, hoopt Van Dillen over twee maanden te arriveren in Singapore.

"Dan heb ik mijn doel behaald, maar dan moet ik terug naar Nederland. Ik vraag me af wel af: wat dan? Misschien wacht dan wel 'het zwarte gat."
Deel dit artikel:

Reageren