nieuws

Nourdin El Ouali (Nida) politicus van het jaar

In het NN-café naast Rotterdam Centraal is Nourdin El Ouali uitgeroepen tot beste politicus van Rotterdam 2015. De jury roemt de leider van Nida om z'n overtuigende debattechniek, leiderschap en verbindende kwaliteiten.
Andere genomineerden waren Sven de Langen van het CDA en Jeroen van der Lee van de Partij voor de Dieren.
De verkiezing is een initiatief van de politieke pers in Rotterdam. In de jury zitten de politiek verslaggevers van AD/Rotterdams Dagblad, NRC, Trouw en RTV Rijnmond.
Nourdin El Ouali is politiek leider van Nida Rotterdam, de door de Islam geïnspireerde partij die in 2014 twee zetels behaalde in de Rotterdamse gemeenteraad. El Ouali was vorige week de organisator van de manifestatie Eenheid tegen Terrorisme op het Vredesplein bij de Essalam Moskee.
Volgens het jury is El Ouali "een inspirator en een vakman die het politieke spel in en buiten het stadhuis beheerst. Een spraakmakend en populair politicus die heilig gelooft in z'n boodschap." Het gehele juryrapport is te lezen op Bestepoliticusvanrotterdam.nl.
El Ouali is de opvolger van CDA'er Hugo de Jonge die vorig jaar werd gekozen tot politicus van het jaar. Andere winnaars waren onder meer Maarten Struijvenberg (Leefbaar Rotterdam), Maarten van de Donk (VVD) en Leo de Kleijn (SP).