nieuws

Rotterdamse raad wil door met bed-bad-broodopvang

Een meerderheid in de Rotterdamse gemeenteraad wil de bed-bad-en-broodopvang voor illegalen handhaven. Alle partijen, behalve Nida en Leefbaar Rotterdam, willen dat er geen voorwaarden worden gesteld aan de illegalen voor opvang.
Ook willen ze niet dat het kabinet voorwaarden stelt aan de gemeenten voor de financiering van de opvang. Dat laat Salima Belhaj van D66 weten namens 6 partijen. Het kabinet onderhandelt met de 5 grote steden, waaronder Rotterdam over beperking van de opvang aldaar.
De Raad van State stelde donderdag dat er voortaan voorwaarden mogen worden gesteld aan de opvang van illegalen. Als ze niet meewerken, krijgen ze geen opvang. Wel kunnen ze tegen hun wil worden vastgehouden.
Het college en de gemeenteraad in Rotterdam zijn bang dat als illegalen geen opvang meer krijgen vanwege de voorwaarden, er meer op straat gaan zwerven.
Leefbaar Rotterdam heeft het college van burgemeester en wethouders inmiddels gevraagd direct te stoppen met de regeling omdat deze een aanzuigende werking zou hebben.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl