Sliedrechtse ontwikkelt kindertraining voor bellen 112

Hoewel het noodnummer 112 inmiddels bij iedereen ingeburgerd is, weet toch niet iedereen goed wat hij of zij moet zeggen. Vooral voor kinderen is dat moeilijk. Anneloes Mikhout uit Sliedrecht heeft speciaal voor basischoolleerlingen een training ontwikkeld.
"Ik ben een tijdje ziek geweest en vroeg me toen af of mijn kinderen wel wisten wat ze moesten doen als mij iets zou overkomen", vertelt Mikhout. "Ik merkte toen dat er eigenlijk niets is te vinden om het kinderen uit te leggen. Daarom heb ik besloten zelf maar een training te ontwikkelen."

Mikhout liep een paar keer mee in de landelijke meldkamer in Driebergen, waar alle 112-telefoontjes van mobiele telefoons binnenkomen. "Zelfs volwassenen hebben er moeite mee. Meestal steken ze direct een heel verhaal af, terwijl ze eerst moeten zeggen wie ze aan de telefoon willen hebben."

Met name voor kinderen moet het duidelijk zijn wanneer ze wel en niet 112 moeten bellen en dat het verboden is om het nummer zomaar te bellen.

De training SOS Wat Doe Jij wordt tot nu toe op twee scholen in Rotterdam en Sliedrecht gegeven. Meer informatie is te vinden op een speciale website.
Deel dit artikel:

Reageren