Twee jaar cel voor Dordtse stenengooier

De rechtbank in Dordrecht heeft vrijdag 2 jaar cel opgelegd aan een 20-jarige Dordtenaar. Volgens de rechter is voldoende bewezen dat de man in april bij het Energiehuis een stoeptegel gooide naar het hoofd van een 21-jarige man die daardoor zwaargewond raakte.
Justitie eiste in augustus nog 6 jaar cel tegen Mahad M. De rechter schorste de zaak daarna 3 maanden, omdat er meer onderzoek nodig was. Zo zouden de agenten nog moeten worden gehoord die de verdachte op camerabeelden hadden herkend.

De rechter concludeert nu dat aan de verklaringen van de agenten niet hoeft te worden getwijfeld. De vier agenten kennen de groep hangjongeren waar de verdachte deel van uit maakt.

Toch komt de rechtbank met een lagere straf dan justitie had geëist. De rechter vindt dat de verdachte nog jong is. Ook heeft hij geen strafblad. Wel moet Mahad M. een schadevergoeding van 15.000 euro betalen aan het slachtoffer.

De zaak draait allemaal om een vechtpartij in de buurt van de Lijnbaan. Een groep hangjongeren ging het slachtoffer en twee vrienden te lijf in de buurt van poppodium het Energiehuis. Het slachtoffer kreeg een tegel tegen zijn hoofd. Hij liep daardoor een schedelbasisfractuur op. Ook lijdt hij nog altijd psychisch onder het gebeuren, zo heeft zijn vader eerder verklaard.
Deel dit artikel:

Reageren