Kade bij Kinderdijk poreus

Het waterschap Rivierenland heeft dinsdagavond moeten uitrukken voor een lekkage van één van de kades in Kinderdijk. Eén van de bewoners van de molens ontdekte dat het water uit de Hoge Boezem sijpelde.
"Ik was mijn hond aan het uitlaten", vertelt Molenaar Anja Noorlander. "Ik hoorde dat het mis was en liep op het lek af. Het was troebel water. Echt foute boel. Ik heb snel aan de bel getrokken bij het waterschap."

Ratten
Het lek is inmiddels met een zeil en zandzakken onder handen genomen. Het Waterschap Rivierenland vermoedt dat het gaten zijn, gegraven door mollen of ratten.

Betonmengsel
Het waterschap is de komende tijd nog druk bezig met de herstelwerkzaamheden. "We werken nu aan een tijdelijke oplossing", vertelt Goos den Hartog. Hij is bestuurder van het Waterschap Rivierenland. "We gaan in de gaten een betonmengsel aanbrengen, zodat de doorstroming van het water stopt."

Renovatie
De kades en dijken in de omgeving van Kinderdijk staan al lange tijd op de nominatie om gerenoveerd te worden. Volgens het waterschap starten de werkzaamheden eind 2016.
Deel dit artikel:

Reageren