Hoogleraar Rotmans lanceert goedkope zorgverzekering

De Rotterdamse hoogleraar Jan Rotmans komt met een nieuwe, veel goedkopere zorgverzekering. 'Zorgeloos Care' is naar eigen zeggen kleinschaliger dan commerciële verzekeraars en kan de prijs daardoor laag houden.
Rotmans vindt dat de huidige verzekeringen onnodig ingewikkeld en duur zijn. Het grootste probleem is volgens hem dat zorgverzekeraars niet de mensen voorop hebben staan, maar de kosten.

"De discussie moet gaan over hoe we de beste zorg leveren, niet over geld. Verzekeraars zijn vervreemd van wat we zouden willen hebben", aldus de hoogleraar. "Hoe het zorgsysteem nu in elkaar zit, is ongezond."

Goedkoop
De nieuwe verzekering Zorgeloos Care moet daarom eenvoudiger en goedkoper worden dan de zorgverzekeringen die we nu kennen. Dat kan volgens Rotmans door te bezuinigingen op onder meer managers en dure huisvesting.

Daarbij draait het niet om het verdienen van geld. "We worden een stichting. Als er geld overblijft, geven we dat terug aan de mensen."

Premie
Hoe hoog de premie van Zorgeloos Care precies wordt, kan Rotmans nog niet zeggen maar hij garandeert dat de zorgverzekering de goedkoopste wordt van alle bestaande verzekeringen.

Voordat mensen zich daadwerkelijk kunnen verzekeren bij Zorgeloos Care, zoekt Rotmans eerst 10.000 geïnteresseerden die lid willen worden. Daarna wordt geregeld dat de zorgverzekering kan worden gebruikt. "Het is een lang proces dat jaren duurt."

De campagne voor Zorgeloos Care begint donderdagavond met de lancering van een website waarop mensen zich kunnen aanmelden.
Deel dit artikel:

Reageren