Sliedrecht maakt op een-na-grootste puzzel ter wereld

Puzzelliefhebbers hoeven zich vanaf donderdagavond niet meer te vervelen als ze in de buurt van Sliedrecht zijn. In het kerkgebouw van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap wordt een puzzel gemaakt van 24.000 stukjes. Als die afkomt, is het de een-na-grootste puzzel ter wereld.
De legpuzzel is een idee van dominee Henk Hartogsveld. "Ik vond het een mooi idee in een maatschappij met veel eenzame mensen", legt de puzzeldominee uit. "Ook in het zeer christelijke dorp Sliedrecht moet ik constateren dat er heel veel eenzame mensen zijn."

Doel van de puzzel is dan ook dat mensen samenkomen om tijdens het puzzelen te kletsen, een kopje koffie te drinken en contact te leggen met eenzame mensen.

Hoekjes en randen
Hartogsveld zag de zogeheten puzzle of life tijdens een vakantie in Denemarken. De afbeelding is volgens hem een moderne interpretatie van de schepping van hemel en aard uit het bijbelboek Genesis.

Iedereen die een stukje wil aanleggen is welkom op donderdagavonden en een enkele dinsdagavond. In een speciaal ingerichte puzzelzaal in het kerkgebouw aan de Kerkbuurt worden de 24.000 stukjes eerst gesorteerd. Dat betekent: per 60000 stukjes eerst de hoekjes zoeken en de randen aanleggen.

Een-na-grootste puzzel
Uiteindelijk moet de puzzel 4.28 meter breed en 1.60 meter hoog worden. Als hij afkomt, zal de puzzel worden gebruikt als schilderij in de kerk.

Dominee Hartogsveld maakt zich geen zorgen over eventueel zoekgeraakte stukjes. "Die zijn met een speciaal systeem na te bestellen bij de leverancier."
Deel dit artikel:

Reageren