nieuws

Bewilder in Live uit Lloyd

In Live uit Lloyd op Radio Rijnmond hoor je vanaf 22 uur donderdag 3 december Bewilder. Nieuwe Nederlandse band met een nu al vertrouwd geluid.
Je zegt gewoon '
bie-wil-der
' en niet '
bie-waail-der
' tegen
Bewilder
, is dat meteen duidelijk. Wat óók meteen duidelijk is na het beluisteren van de debuutplaat
Dear Island
is dat we hier te maken hebben met muzikele fijnproevers, onder leiding van
Maurits Westerik
, liedjessmid van beroep.
Maurits was al eens te gast met zijn vorige band GEM (oktober 2011) Fraaie popsongs met kop en staart, én af en toe een vreemde wending. Een vette vleug Westcoast en door de wol geverfde lotgenoten om hem heen. Bewilder is zo'n nieuwe, prettige band die meteen de kop boven het grijze maaiveld uitsteekt.Excelsior Recordings had dat goed door!

** be-wil-der: cause (someone) to become perplexed and confused **

Bewilder duidt op het woord ‘wildernis’, een toestand waar zanger Maurits Westerik zo’n twee jaar geleden in verkeert. Hij heeft bergen ideeën en stapels liedjes. Vrienden aan wie hij het laat horen, stellen direct voor om er als band mee aan de slag te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Vanuit het Excelsior-label worden ze direct naar het buitenverblijf op Vlieland verwezen. Daar worden met producer Henk Jonkers (Hallo Venray) eerst demo’s opgenomen en later ook een heel album....een prachtplaat!
In Live uit Lloyd speelt Bewilder 5 songs van de plaat met Maurits Westerik op zang en gitaar, Arjan Kamphuis op gitaar, Bram Hakkens op drums, Jeroen Overman op bas en Arjen de Bock op toetsen.