nieuws

Rutger van Schaardenburg Sportman van het Jaar

Rutger van Schaardenburg is maandagavond bij de Sportawards Rotterdam Rijnmond Sportman van het Jaar geworden. De 28-jarige zeiler werd in het Nieuwe Luxor Theater verkozen boven hockeyer Jeroen Hertzberger en honkballer Dwayne Kemp.
Zeiler Rutger van Schaardenburg werd Europees kampioen in de Laserklasse en plaatste zich in na een bloedstollend spannende kwalificatiestrijd voor de Olympische Spelen in Rio. Van Schaardenburg zat op het moment van de uitreiking in Rio en was dus niet bij het gala aanwezig.
Talent
Roeister Marieke Keijser is op het sportgala verkozen tot Talent van het Jaar. Als 18-jarige roeister werd zij wereldkampioen in de skiff op het WK voor junioren in Rio de Janeiro. In mei won ze ook al het Europees kampioenschap voor junioren in Tsjechië.
In het Nieuwe Luxor werd ook de prijs voor de Vrijwilliger van het Jaar uitgereikt. Deze ging naar Alie Kooren, die op haar 80e nog altijd klaar staat voor Rijnmond Roeivalidatie. De Gehandicaptenprijs ging naar handbalvereniging Atomium '61
Op zaterdag 12 december wordt er op TV Rijnmond vanaf 17.00 uur uitgebreid teruggekeken op de Sportawards Rotterdam Rijnmond.