'A4 gewoon rond jaarwisseling open'

Minister Melanie Schultz van Infrastructuur gaat er nog steeds van uit dat de nieuwe snelweg A4 van Delft naar Schiedam rond de jaarwisseling open kan. Dit ondanks de aanhoudende problemen met het grondwater dat de verdiepte ligging in loopt, antwoordt Schultz op Kamervragen.
De wanden laten momenteel veel meer water door dan is berekend. Er wordt volgens de minister nog gewerkt aan een oplossing, maar ze verwacht dat het probleem nog deze maand is verholpen.

Schultz zei ook dat eventuele extra kosten van het waterprobleem voor rekening komen van de bedrijven die de snelweg aanleggen.

Midden-Delfland maakte eerder bezwaar tegen de vergunning die het Hoogheemraadschap Delfland moet afgeven voor de A4. Dat heeft vooral te maken met het overtollige water dat rondom de verdiepte ligging van de weg moet worden weggepompt.

Rijkswaterstaat verwachtte in eerste instantie dat het om 400 kubieke meter per dag zou gaan. Later bleek dat het om 1200 kuub ging. Omwonenden, onder wie burgers uit Midden-Delfland, vrezen dat door het wegpompen de veenbodem in de polder inklinkt en panden schade kunnen oplopen.

De gemeente Midden-Delfland houdt dinsdagavond een besloten vergadering over het waterprobleem. Tijdens die bijeenkomst moet duidelijk worden of de gemeenteraad de aanvullende informatie van Rijkswaterstaat toereikend vindt.
Deel dit artikel:

Reageren