Kunstwerk op Binnenwegplein zwaar beschadigd

Het kunstwerk op het Binnenwegplein in Rotterdam is door een aanrijding zo zwaar beschadigd geraakt dat het de vraag is of het ooit nog kan worden hersteld. Een vrachtwagen reed tegen de twee platen van het kunstwerk.
Het kunstwerk 'Two Turning Vertical Rectangles' van de internationaal vermaarde George Rickey, was al enkele jaren weg van het plein, maar keerde juist dit voorjaar terug.

De panelen kwamen te dicht boven voorbijgangers te hangen, nadat het plein was opgehoogd. Lange mensen zouden bij een flinke windvlaag een paneel tegen hun hoofd kunnen krijgen. Op 1 april 2015 werden de platen aan een hogere sokkel teruggehangen.

Een tijdje terug reed een vrachtwagen tegen het kunstwerk aan tijdens het bevoorraden van een winkel.

"Alle lasnaden van de panelen zijn daardoor losgeraakt", zegt Dees Linders van Sculpture International Rotterdam, waar het beeld onder valt. "Drie weken geleden waaide het heel hard. Toen kwamen de platen los te hangen en moesten ze worden verwijderd", aldus Linders.

Een flinke tegenvaller, omdat het herstel opnieuw geld gaat kosten. "Het zou heel fijn zijn als de chauffeur die dit gedaan heeft zich meldt, want dan kan zijn verzekering dit betalen. Nu gaat het van het onderhoudsbudget van beelden in de stad af",
Deel dit artikel:

Reageren