nieuws

Stedelijk Museum Schiedam zoekt nieuwe directeur

Diana Wind vertrekt per 1 februari als directeur van het Stedelijk Museum Schiedam. Het museum aan de Hoogstraat wil veranderen en daar hoort een nieuwe directeur bij, zegt tijdelijk manager Gert-Jan van der Vossen.
Eerder dit jaar dreigde het Schiedamse museum de deuren te moeten sluiten. Er kwamen steeds minder bezoekers, waardoor de inkomsten tegenvielen. De gemeente Schiedam trekt de komende vijf jaar 1,2 miljoen euro uit voor het Stedelijk Museum. Voorwaarde is wel dat het museum op de schop gaat.

Samenwerking

Van der Vossen heeft een plan gemaakt, dat het museum dichterbij de Schiedammers moet brengen. Het museum gaat meer aansprekende tentoonstellingen organiseren met meer aandacht voor de geschiedenis van Schiedam.
Ook gaat het Stedelijk meer samenwerken met andere Schiedamse instellingen, zoals de bibliotheek, het archief en het Jenevermuseum.

Wind

Directeur Diana Wind besloot om op te stappen. Ze heeft zelf aangegeven dat ze niet beschikbaar is om de veranderingen te leiden, zegt Van der Vossen. Ze krijgt bij haar vertrek €90.000 mee.
Wind heeft twintig jaar voor het Stedelijk Museum gewerkt. De raad van toezicht schrijft dat ze haar "grote waardering uit voor Diana die het museum op de kaart heeft gezet."
Het museum heeft nog niemand op het oog voor de functie van directeur. Tot er iemand is gevonden, neemt Nicole Theeuwes de functie waar.