Zesduizend wandelaars en fietsers over A4

Ongeveer 6.000 mensen hebben zaterdag gefietst of gelopen over de nieuwe A4 tussen Delft en Schiedam. Rijkswaterstaat hield een open dag vanwege de naderende opening van het nieuwe stuk snelweg.
De dag begon met een hardloopwedstrijd. Vervolgens was iedereen welkom voor een wandeling op het asfalt. Als laatste mochten fietser en wielrenners een ritje maken over de nieuwe weg.

Ook het Solar Team van de TU Delft maakte een testritje in hun zonnewagen Nuna. De duurzame racewagen kan snelheden tegen de 100 kilometer per uur halen.

Problemen met grondwater
De A4 bij Schiedam wordt naar verwachting eind december in gebruik genomen. De precieze datum is nog onbekend vanwege problemen met overtollig grondwater.
Foto: Rijkswaterstaat


Hardlopers en fietsers testten zaterdagmiddag de A4 tussen Schiedam en Delft. Het nieuwe stuk snelweg was tot 16.00 uur geopend voor publiek. Ook het Solar Team van de TU Delft maakte een testritje op het nieuwe asfalt in hun zonnewagen Nuna.

Van 13.00 tot 16.00 was de snelweg open voor fietsers. Eerst voor gewone fietsers, het laatste uur voor wielrenners. Het was ook mogelijk fietsen te laten testen door de ANWB. Medewerkers vervingen fietslichten als dat nodig was.

Deel dit artikel:

Reageren