Moeder wilde Satan uit zoon drijven

Justitie wil geen straf voor een 38-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel die in 2007 zou hebben geprobeerd haar zoontje te doden. De moeder had destijds in een psychose en wist daarom niet wat zij deed.

In juridische termen betekent het dat de verdachte "volledig ontoerekeningsvatbaar" was. De psychose was mede het gevolg van medicijngebruik.

Duivel uit haar zoon blazen
Amalia N. dacht in 2007 dat haar 7-jarige kind door Satan was bezeten. Ze wilde de duivel uitbannen door lucht in hem te blazen, een soort "moederlijke adem". Dat langdurig blazen leidde volgens justitie bijna tot een verstikking.

Moeder en kind werden in juli 2007 aangetroffen in een auto bij het Sportpark Schenkel in Capelle aan den IJssel. Getuigen hadden de vrouw even daarvoor tot haar middel in het water zien staan en het jongetje half op de kant. Geconstateerd werd dat het kind grauw zag en slap was. Hij is direct naar het ziekenhuis gebracht.

Amalia had de hele nacht met haar zoon in de auto doorgebracht, omdat zij op de vlucht was voor haar man. Die zou haar hebben mishandeld.

'Au ik stik, help me!'
De vrouw heeft de uitbanningsrituelen in de auto met haar mobiele telefoon opgenomen. Daarop is te zien en te horen dat haar zoon schreeuwt en pijn heeft. "Au, ik stik, help me pappie en mammie. Je killt me". Amalia antwoordde: "Schreeuw niet Satan. In naam van God, verlaat mijn zoon nu!"

Deskundigen hebben vastgesteld dat het medicijn dexamfetamine mede verantwoordelijk is geweest voor de pyschose. Volgens Amalia kreeg zij de pillen via een ADHD-café. "Ze beweerden dat mijn zoontje ADHD had en verstrekten dit medicijn. Toen zeiden ze tegen mij en mijn man: neem zelf ook maar van die pillen. Jullie kunnen het ook wel gebruiken".

De vrouw is inmiddels behandeld heeft al een paar jaar geen waandenkbeelden meer. Volgens justitie is het daarom niet nodig haar nogmaals in een inrichting te plaatsen. Haar zoon zit in een gezinsvervangend tehuis. De moeder heeft het ouderlijk gezag terug en deelt die met Jeugdzorg.

  25-08 Moeder wilde Satan uit zoon drijven by rtvrijnmond

Deel dit artikel: