nieuws

DOCU: Niet ik, maar ons

Iedere sportclub heeft ze: hardwerkende vrijwilligers, die altijd voor iedereen klaar staan. En iedere vereniging kan meer vrijwilligers gebruiken. Steeds vaker wordt er een beroep gedaan op dezelfde personen. De documentaire Niet ik, maar ons geeft perfect weer waarom sportverenigingen niet zonder vrijwilligers kunnen.
Coach Annie van honkbalclub Portland Poema's. Alie Kooren van Stichting Roeivalidatie. En het dup Philip Scheffer en Leon van Pul, al jarenlang vrijwilliger bij voetbalvereniging Spartaan '20. Zij zijn genomineerd voor de titel Sportvrijwilliger van 2015, een prijs die vergeven wordt tijdens de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond. Drie totaal verschillende vrijwilligers, met één gezamenlijke eigenschap: onvoorwaardelijke liefde en passie voor hun club.
Speciaal voor de Sport Awards, een gezamenlijk initiatief van de gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport, Rotterdam Topsport en RTV Rijnmond, is de documentaire 'Niet ik, maar ons' gemaakt. Maandag 7 december ging de film in première in het Nieuwe Luxor. Nu is hij ook online te zien.

NIET IK, MAAR ONS

Regie en samenstelling: Frank Stout
Montage: Arjen Usi
Camera: Edo Pieper, Clement van Elsäcker