nieuws

Voortaan nachtbus in plaats van nachttrein naar zuiden

NS
NS
Wie na een lange avond stappen in Brabant met het openbaar vervoer terug wil naar Dordrecht of Rotterdam, of andersom, is voortaan aangewezen op nachtbussen. In de nieuwe dienstregeling van de NS die zondag is ingegaan, rijden geen late nachttreinen meer tussen Rotterdam en Eindhoven.
Tot nog toe reden de treinen in de nachten van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag tot laat door. De laatste trein van Rotterdam naar Eindhoven vertrok bijvoorbeeld om 04:02 uur. In de nieuwe dienstregeling is dat 01:02 uur geworden.

Bus is goedkoper

De steden die de NS voor de nachttreinen betaalden, vinden de kosten niet meer opwegen tegen de baten. Voor nachtbrakers hebben de provincie Noord-Brabant, de Brabantse steden en Dordrecht wel een oplossing bedacht. Ze trekken jaarlijks samen 100.000 euro uit voor nachtbussen, aanzienlijk minder dan de 700.000 euro die de nachttreinen zouden kosten.
In de nieuwe dienstregeling zijn verder niet veel grote veranderingen te bespeuren. Wel zijn de vertrektijden van veel treinen een paar minuten gewijzigd. Later in 2016 gaan meer treinen over de hogesnelheidslijn tussen Rotterdam en Amsterdam rijden.
Ook komt er dagelijks één Thalys bij. Vanuit Rotterdam kun je daardoor vrijwel de hele dag ieder uur met de snelle trein naar Brussel. Dagelijks rijden negen van die treinen verder naar Parijs en twee naar Lille.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl