nieuws

Hardlopers nemen bezit van Rotterdamse bruggen

Twaalfduizend hardlopers hebben zondagmiddag deelgenomen aan de Bruggenloop in Rotterdam. De loop bleek wederom uiterst populair: startnummers voor de 28ste editie waren al weken van tevoren uitverkocht.
Het parcours van 15 kilometer leidde de deelnemers over zes bruggen, waaronder de Erasmusbrug, de Boerengatbrug en de Van Brienenoordbrug. Voor het verkeer werden de bruggen geheel of gedeeltelijk afgesloten tijdens de doorkomst van de lopers.

Winnaar

Start en finish waren bij De Kuip. Om 15.30 uur klonk het startschot. Patrick Kwist van Rotterdam Atletiek kwam 48 minuten en 40 seconden later als eerste over de eindstreep. In 2011 en 2012 was hij ook al de snelste deelnemer.
"Een kroon op het seizoen'', zei de blije winnaar. "De Bruggenloop wordt groter en groter, er heerst een geweldige Rotterdamse sfeer. Voor een Rotterdamse jongen is dit heel leuk." Kwist (47) rende de Bruggenloop dit jaar nog sneller dan de eerdere twee edities die hij won. "Ik ben een late loper. Het plezier zit er nog in, dus kan ik er nog wel even mee doorgaan."