PvdA Rotterdam wil LHBT'ers Alphen opvangen

De Rotterdamse PvdA wil dat de gemeente tien asielzoekers uit Alpen aan den Rijn opvangt. Het gaat om mensen die in de opvang worden bedreigd en gepest om hun seksuele geaardheid. De PvdA wil de LHBT'ers (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders) een adempauze bieden.
De tien asielzoekers zouden stelselmatig worden bedreigd, uitgescholden en zelfs mishandeld door andere vluchtelingen. Vrijdag zijn ze in hongerstaking gegaan.

De PvdA Rotterdam vindt dat niet alleen de daders moeten worden aangepakt, maar vindt ook dat "in een dergelijke crisissituatie bescherming nodig is voor deze tien mensen." De fractie vraagt het college van burgemeester en wethouders de tien een plek aan te bieden waar ze op adem kunnen komen in afwachting van een "stabiele en definitieve oplossing".

Het kabinet vindt dat slachtoffers van discriminatie, bedreiging of geweld in de asielzoekersopvang alleen in acute noodsituaties op een andere plek moeten worden ondergebracht. De daders worden aangepakt en overgeplaatst, liet minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) afgelopen week de Tweede Kamer weten.
Deel dit artikel:

Reageren