A4 vanuit Schiedam open voor verkeer

Het duurde meer dan zestig jaar, maar nu is het dan zover: de verlengde A4 tussen Schiedam en Delft is vrijdagavond opengegaan. Het gaat om de rijbanen in de richting van Delft.
Verkeersminister Melanie Schultz opende aan het begin van de avond het 7 kilometer lange stuk weg, dat onder meer door de Ketheltunnel loopt. Schultz was de eerste die officieel over de nieuwe snelweg reed. Iets na 19.30 uur konden de eerste andere automobilisten door de gloednieuwe tunnel.

De rijbanen richting Schiedam gaan in de nacht van zondag op maandag open. Dat heeft te maken bewegwijzering die nog niet klaar is, aldus Jörgen van der Meer van Rijkswaterstaat.

Schultz zei na de opening dat ze blij is dat de weg er eindelijk is. "Het is echt vechten geweest om hem te laten komen, maar het is goed voor de regio en de ontlasting van de files dat 'ie er nu is."

De opening werd dinsdag mogelijk door toestemming van het Hoogheemraadschap Delfland voor het dagelijks wegpompen van anderhalf miljoen liter water. Dat is nodig omdat de verdiepte ligging van de snelweg anders vol met water loopt.

Critici zijn vanwege het water bang voor bodemdaling, maar Schultz denkt dat dat wel meevalt. De minister heeft er alle vertrouwen in dat het wegpompen van grondwater geen problemen oplevert.
Deel dit artikel:

Reageren