nieuws

Anti-islambetogers bezetten moskee Dordrecht

De Al-Fath-moskee in Dordrecht is zaterdagmorgen bezet geweest door anti-islambetogers. Vier van hen waren het dak opgeklommen en hadden spandoeken opgehangen met teksten als 'Stop de islam' en 'Minder, minder'.
De politie heeft in totaal zes betogers opgepakt. Het waren allemaal mannen met een leeftijd van tussen de 20 en 30 jaar. Het protest is zonder geweld verlopen.
De betogers zijn van de actiegroep Identitair Verzet. Ze verzetten zich tegen de multiculturele samenleving. De groep laat weten dat de actie de eerste is een 'serie van verzetsdaden tegen de islamisering van Nederland.'

Minder

Met de leus 'Minder, minder' verwezen de betogers naar de uitspraak van Geert Wilders, die minder Marokkanen in Nederland wil. Ook hing er bij de spandoeken een Nederlandse vlag op de moskee.

Woedend

De Raad van Marokkaanse Moskeeën in Nederland (RMMN) heeft woedend op de actie gereageerd. "De onrechtmatige en polariserende acties van de anonieme groep die zich Identitair Verzet noemt, keuren wij in de meest sterke bewoordingen af. Dit soort aanvallen tegen moskeeën, synagogen en kerken zijn onaanvaardbaar.", aldus de RMMN.